🥚 Veľkonočné pečenie: Linecké vajíčka s marhuľovým džemom
Veľká noc bez lineckých? To by bol hriech! 😄 Upeč si ich tentokrát v tvare vajíčok, spoj ich s BIO marhuľovým džemom UWE a máš hotovú veľkonočnú dobrotu. 🌸 Tentokrát vyskúšaj recept aj pre tách najmenších od @peknepapkaj s menej cukrom a z kvalitných zdravších surovín. A ešte vám perfektne poslúžia na obslúženie šibačov 😉
📝 Čo budeš potrebovať (na cca 30ks)
✔ 250 g špaldovej celozrnnej múky
✔ 70 g trstinového cukru
✔ 100 g masla
✔ 1 vajce
✔ Šťava z ½ citróna
✔ 1 ČL vanilkovej esencie
✔ pomletý trstinový cukor na posypanie
✔ BIO marhuľový džem UWE 🧡
👩🏼🍳 Postup:
- Všetky suroviny na cesto dáme do misy a vymiesime nelepivé cesto. Hotové cesto zabalíme do potravinovej fólie a dáme ho aspoň na hodinu do chladu. Cesto vyberieme aspoň 30 minút pred valkaním, aby troška zmäklo.
- Cesto vyvaľkáme na priemer asi 2 mm. Z cesta vykrajujeme formou v tvare vajíčka rovnaký počet plných tvarov a tvarov s otvorom. Vykrojené koláčiky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Pečieme ich vo vopred vyhriatej rúre na 180° asi 8 minút.
- Upečené koláčiky necháme vychladnúť.
- Plné tvary potrieme marhuľovým džemom. Tvary s otvorom najprv posypeme pomletým trstinovým cukrom a potom nimi prikryjeme džemové polovice
🍑 TIP: Linecké koláčiky chutia najlepšie na druhý deň. Nebojte sa vyskúšať aj iné príchute džemov UWE.