Domáce šišky plnené UWE džemom
- 250g hladká múka
- 2 PL trstinový cukor
- 150 ml mlieko vlažné
- 1/2 balenia sušené droždie
- 1/2 čl soľ
- jedno žĺtko
- 1 PL rum
- 2 PL olej
- marhuľový džem
- malinový džem
Postup:
Do preosiatej múky spravíme jamku, do ktorej pridáme cukor, droždie a mlieko.Necháme chvíľku postáť, kým nám kvások nabehne. Postupne potom pridáme žltko, soľ, rum a olej nakoniec. Vymiesime hladké cesto, ktoré necháme hodinku kysnúť. Po vykysnutí cesto rozvaľkáme a vykrajujeme šišky, ktoré necháme ešte 15 minút pod utierkou kysnúť. Po 15 minútach ich vyprážame v horúcom oleji. Upečené ich naplníme akýmkoľvek džemom.
Dobrú chuť! :)