Domáce kysnuté šišky
plnené UWE džemom od @janickine_dobroty
Lahodné, jemné a zdravšie pirohy, ktoré si zamilujete! Spojenie pohánkovej múky, cottage cheese a sladkej jahodovej nátierky UWE vytvára dokonalú harmóniu chutí.
1 ks cottage cheese
100 g pohánková múka Extrudo
100 g hladká múka
1 ks vanilkový cukor
80 g mletý mak
1 Čl maslo
1 PL kakao
1 PL práškový cukor
150 ml mlieko
Všetky ingrediencie na cesto zmiešajte a vytvorte hladké, elastické cesto.
Cesto vyvaľkajte na tenký plát a nakrájajte ho na štvorce.
Mak zmiešajte s jahodovou nátierkou.
Každý štvorec naplňte plnkou, zlepte okraje a vytvorte pirohy.
Pirohy vložte do vriacej vody a varte 10 minút, kým vyplávajú na povrch.
Vyberte a nechajte odkvapkať.
V hrnci roztopte maslo.
Pridajte mlieko, kakao a práškový cukor.
Za stáleho miešania varte, kým omáčka mierne zhustne.
Pirohy polejte teplou omáčkou.
Ozdobte makom, kokosovými lupienkami alebo čerstvými jahodami.
Pre extra chuť pridajte lyžicu bieleho jogurtu alebo tvarohu.
Môžete dochutiť aj medom alebo javorovým sirupom.
Dobrú chuť! 🍓🥜