Štafetky
Korpus:
4 bielky
100g kryštáloveho cukru
50g mletých vlašských orechov
50g hladkej múky
Postup:
Bielky si vyšľaháme s cukrom, pridame mleté orechy a múku a cesto rozotrieme na papier na pečenie a dáme piecť na 190 stupňov asi na 10 minút (cesto nesmieme piecť dlho, aby sa dalo zrolovať ). Po upečení necháme vychladnúť a potom zlupnene z papiera.
Plnka:
20g hladkej múky
20g masla
100g mlieka
1 malá lyžička instantnej kávy
Postup:
Maslo rozpistíme v hrnci a pridame múku. Urobíme si svetlú zápražku. Pridáme 1 malú lyžičku instantnej kávy a vznikne nám hustý puding. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
Do pudingu potom zašľaháme 80g práškového cukru 120g masla izbovej teploty Podľa chuti rum 3 malé lyžičky kávovej nátierky Orieshock kávový Korpus rozrežeme pozdĺžne na tri časti asi 10cm a každú časť potrieme plnkou. Opatrne zrolujeme a dáme stuhnúť do chladničky. Na záver konce namáčame do rozpustenej čokolády asi 200g , do ktorej sme si pridali 2 veľké lyžice oleja. Necháme stuhnúť v chladničke a môžeme degustovať .
Dobrú chuť :)